16 května 2010

Žánr : Dobrodružné , špionážní


  • Autor : Robert Muchamore
  • Vydání : 1 / 6
  • Ilustrace : Nejsou
  • Počet stan : 303
  • Nakladatelství : BB / art s.r.o
  • Rok Vydání : 2007
  • Překladatel / ka : Petra Klůfová



Můj popis knihy

Hlavní postavy
  • James
  • Amy
  • Kyle
  • Lauren
  • Bruce
  • Kerry

Série
  1. Díl = Nováček ( Zde uvedeno )
  2. Díl = Třída A ( Zatím neuvedeno )
  3. Díl = Vězení ( Zatím neuvedeno )
  4. Díl = Pravda ( Zatím neuvedeno )
  5. Díl = Šílenství ( Zatím neuvedeno )
  6. Díl = Zvíře ( Zatím neuvedeno )
Po knize zvané Strombreaker ( Anthony Horowitz ) , jsem oběvil tuto senzační knihu a jsem za to rád. I když jsem zde Strombreakera nikdy nepublikoval, protože jsem ho četl před vznikem těchto stránek , byla to senzační série dílů a musím říct, že tato kniha má některé díly i lepší než samotný Strombreaker. Aby se to vyrovnalo, tak bych řekl, že některé díly jsou i horší.
Tuto knihu jsem si přečetl na doporučení a stejně jako u Stromreakra se jedná o dobrodružné špionáže prováděné dětmi. Než se pustím do popisu knihy, tak bych chtěl ještě podotknout, že se tato kniha senzačně čte, příběh je vtipný, napínávý, a při tom působí realisticky.

Na začátku popisu, by jsem chtěl objasnit, co znamená slovo CHERUB. Proč ? Sami si můžete všimnout, že název "CHERUB" je na hlavní obálce knihy, a proto by jste mohli vědět, co znamená...
CHERUB je krycí název pro špionážní skupinu. Ale ne jen tak obyčejnou skupinu jako je třeba MI-5. Tuto skupinu tvoří děti, ve věku pod sedmnáct let.
Cherub má dlouhodobou existenci a v součastné době tvoří více jak dvěstě padesát mladistvých agentů a byl založen někdy před rokem 1946 panem Hendersonem.
Proč vlastně CHERUB vznikl, když tajných špionážních skupin na tu dobu už bylo dost?
Důvod je jasný..Kriminalismus stále stoupá, a to co se nepodaří vyřešit dospělým agentům, to by se mohlo podařit mladistvým agentům, protože kdo by přece podezříval děti ?
James Choke žil dosud svým "normálním" životem. I když byl chytrý, a to zejména v Matematice, tak ho škola nebavila, měl talent na maléry a jeho rodiče...No řekněme, že nebyli zrovna ukázkový tip.
Pak je tu jeho sestra Lauren, kterou má James hodně rád, i když by jí někdy nejraději uškrtil.
Jamesovi rodiče jsou rozvedení. Jeho otec je alkoholik, jeho matka je profesionální zlodějka. James je zvyklý na život v poměrném luxusu. Díky tomu, že jeho matka je zlodějka, má James samé značkové oblečení a "hračičky" o kterých si ostatní kluci můžou nechat jen zdát...To se ale mělo brzo změnit.
Jednoho klidného večera se k Chokovým stavil Jamesův otec... Jako vždycky se sem přišel jen opít s jeho matkou a poté ukrást nějaký prachy..Jamesovi to ale pro tentokrát nevadilo, jelikož měl ve škole zrovna průšvih, za který mu beztak hrozil vyhazov ze školy...Toho večera se ale něco změnilo.
Druhý den ráno James zjistil, že jeho matka je mrtvá. Jakto ? Možná za to z části mohla její nadváha, kdo ví ? Ale to není podstatné..
James a jeho sestra Lauren byli posláni do dětského domova zvaném Nebraska House. Problém je ale v tom, že Lauren si vzal jejich otec. Na Jamese se vykašlal.
James se uvelebí ve svém novém domově, při čemž mu spolubydlícího dělá nějaký kluk jménem Kyle.
Kyle je strašně čistotný a puntičkářský...James je jeho pravým opakem, a proto se někdy moc nepohodnou , ale oba dva jsou dobří přátelé.
James se dá ale ještě do jiný party, která na něj nebude mít dobrý vliv... Tuto partu tvoří : Rob , Vince, Malý Paul a Velký Paul. Toho večera , kdy se s touto partou seznámil, šly všichni společně za zábavou do ulic..Rozbíjení a rabování aut a podobně. Prostě cokoliv, jen aby nebyla nuda..Zatím bylo všechno OK.
Druhý den byl James odvezen na policejní stanici, kde mu byla udělená výstraha. Né kvůli minulé noci, ale k vůli průšvihu, který jsem okrajově zmiňoval na začátku.
Tedy , šlo o takovou nehodu. James ve své minulé škole nechtěně ublížil jeho spolužačce, která se mu vysmívala, protože jeho matka je tlustá. Jamesovi prostě praskli nervy a neudržel se..
Pro tentokrát to Jamesovi snadno prošlo..
Druhý den má James narozeniny a opět jde ven se svou partou..
Tentokrát ale nuda je, a proto se domlouvají co vyvedou. Plán už je jasný. Prostě někdo půjde do obchodu a šlohne karton piv. Padlo to na Jamese..
James měl strach. Nikdy to nedělal, ale nechtěl kazit partu a proto se překonal. Kdyby tak poslechnul Kyla a nikam nechodil...
James šlohnul karton piv přímo před prodavačem a pak se snažil zdrhnout ven, ale jeho "parta" mu držela dveře, a tím ho zradila...
Tak se James ocitl znova na policejní stanici..I když měl vztek na svou bývalou partu, přesto je nepráskl. Ne že by nechtěl, ale měl by pak z toho u nich akorát peklo...
James díky tomu, že je nezletilý unikl trestu.Příště ale tolik štěstí mít nemusí.
James se druhého dne probudil v nějakém luxusnějším pokoji, než byl ten jeho v Nebraska House.Ale bylo to divné..Proč tu byl / ležel a navíc byl úplně nahý? To bylo hodně ujeté..
James si oblekl věci s logem Malého andělíčka sedícího na zeměkouli s názvem CHERUB. Zvláštní, protože když vyšel na chodbu, tak všechny děti kolem měly trička stejné, tedy až na barvu. James si lámal hlavu nad slovem CHERUB, ale nic ho nenapadalo. James nevědel co dělat a proto oslovil první osobu kterou potkal..Ta mu ale pouze odpověděla : " Nesmím mluvit s oranžovým ", usekl chlapec, ani se nezastavil.
A tak mu odpověděl každý, koho se tázal.Nakonec ale James narazil na tu správnou osobu.
Tou byl Doktor McAfferty, který tomu všemu asi velel.
James se začal hned vyptávat a Mac, který ho požádal aby mu tak říkal, mu postupně všechno vysvětloval.
Mac Jamesovi vysvětlil, co znamená CHERUB a co dělá. Po té Jamesovi nabídl, aby se stal jedním z agentů této skupiny. Podmínkou ale je, že musí splnit zkoužku z pěti částí. James uspěje a je začleněn do ogranizace CHERUB !
Tímto okamžikem se Jamesův život od základů změnil. Od toho to dne se James učil novým věcem, jako je plavání, karate, sebeobrana a jiné aktivity včetně výuky ve které se musel zdokonalovat. Prostě se připravoval na agentský výcvik, který musel absolvovat, aby se mohl stát právoplatným špiónem a tím dostal právo na účasti misí.
James se pomalu, ale jistě ve všem zdokonaloval až byl připravený na absolvování základního výcviku.
Tento výcvik sice úspěšně absolvoval, ale bylo to nejhorších pár týdnu jeho života, o které se mu z velké části postaral vedoucí výcviku pan Large. Ještě bych chtěl podotknout, že Jamesovou parťačkou při tomto výcviku byla Kerry, která byla mistrině v karate. Jedinou její slabinou bylo její koleno, které si zranila před rokem, a proto nemohla výcvik úspěšně dokončit. Teď je ale tady a s Jamesem mají dohodu. On bude šetřit její koleno, a ona ho povede, protože část výcviku už zná a ví jak na něj. A tak se více méně stalo...
James se po několika týdnech výcviku dočkal své mise.Úkolem této mise bylo se infiltrovat do obyvatelstva hipíků a získat informace, které dokáži dostat tamní teroristy za mříže.
James byl víc než úspěšný a za to dostává modré tričko CHERUB, jenž je symbol vyšího levlu v organizované skupině CHERUB !



Můj názor na knihu

Řekl bych, že tato kniha se autoru velice povedla. Kniha má na mě celkově skvělý dojem, a jsem rád, že mi byla doporučena. Kniha se skvěle čte a má zajímavě originální příběh. Knihu můžu pouze doporučit a zaručit, že další díly si určitě nenechám uplavat.
10 května 2010

Žánr : Román - Fantasy - Horor


  • Autor : L.J.Smith
  • Vydání : 2/4
  • Ilustrace : Nejsou
  • Počet stran : 231
  • Nakladatelství : Fragment
  • Rok vydání : ( ? )
  • Překladatel / ka : Lucie Schürerová


Můj popis knihy


Hlavn
í postavy
  • Elena ( z počátku obyčejná holka )
  • Stefan ( Upír )
  • Daemon ( Stefanův zlý bratr )
Série
  1. Díl = Probuzení ( Zde uvedeno )
  2. Díl = Souboj ( Zde uvedeno )
  3. Díl = Zášt ( Zatím neuvedeno )
  4. Díl = Temné Shledání ( Zatím neuvedeno )
Upíří román milostné trojky pokračuje...
Už je to asi pul měsíce, kdy jsem přečetl tuto knihu, ale musím říct, že tento díl už mě tolik jako předchozí nebavil. Nevím čím to je, možná tím, že se mi zdá, že se přiběh v podstatě stále opakuje dokola..Nic méně si tento čtyřdílný román určitě dočtu až do konce.


Druhý příběh začíná přesně tam, kde skončil ten první.
Elena se nachazí na tamním hřbitově a křičí Damonovo jméno ve snaze ho přivolat. Damon ale na její volání nereaguje.
Elena už to málem vzdala, ale jakmile se otočila k odchodu, náhle ho spatřila...
Elena šla do Damona hned z ostra s plnou pusou otázek ohledně Stefana.
" Zatnula pěsti : Kde je Stefan ? ", ale Damon dělal, že o ničem neví.
Po té přišla hádavá promluva ohledně Stefana. Elena se nechtěla jen tak vzdát , a proto přešla i k výhružkám, ale Damon věděl, že Elena mu nemůže ublížit. Vlastně žádný člověk mu nemůže ublížit. Damon Eleně nabídl sňatek, při kterém by Elenu proměnil v upírku, ale když ho odmítla, rozhodl se, že jí bude lhát.Řekl jí, že je Stefan mrtvý,a ať už ho nehledá, a stěmito slovy se vypařil.
Po těchto slovech Elena cítila šok...Strach... Ale i přesto se rozhodla, že tomu nebude nevěřit, a že Stefana najde.
Druhý den ve škole Elena všechny ignorovala a stejně tak to bylo i doma.
Zastávala názoru, že se nebude bavit s ostatními, když si myslí, že její kluk je vrah.
Ale brzo se odměkčila. Její kamarádky jí totiž vysvětlily, že si nic takového nemyslí. A pak to Elenu napadlo... Poprosila Bonie, jestli by mohla skusit najít Stefana pomocí svých nadpřirozených sil. " Copak ty už tomu věříš ? " "Poslední dobour věřím už ledas čemu..."
A tak se Bonie, i když ne dvakrát nadšeně pokusila Stefana najít.A to se taky povedlo. Podle vidění, které Bonie měla, Stefan umírá na nějakém bohem zapomenutém místě.
Díky přátelům Elena nachází a zachraňuje Stefana z jedné nedaleké studny, kde ho Damon uvěznil.
Abych pravdu řekl, tak potomto už mi kniha nepřišla dvakrát zajimavá... Elena a Stefan si žijí nějaký čas v pohodě, i když se jim to Damon snaží v jednom kuse pokazit...
Jakš takš zajimavý obsah této knihy možná představuje ještě konec.. Damon byl celou dobu silnější nez Stefan, ale to se má změnit... Elena pomalu ale jistě "umírá" Damonovou vinou a to chce Stefan pomstít.
Vyráží zabít pár tamních lidí, kterým vysaje krev a tím získá životní síly, aby se mohl postavit Damonovi. Právě v této části dílu pro mě kniha docela ztrácí zájem... Proč? Damonovi i Stefanovi je už kolem pětiset let.. Damon se živí lidskou krví, zatímco Stefan se živí pořád jenom tou zvířecí krví.. A v tom to právě je. Stefan vyrovná pět set let vegetariánství jednou pořadnou hostinou a to se mě osobně nelíbí...
Mimo to mě štve že se všechno stále točí jen kolem milostné trojky, a tím to na mě působí stále opakujicím způsobem...
Ale zpátky ke konci příběhu...
Stefan je tedy nasycen a plný sil vydává najít Damona..Souboj dvou bratrů právě začal...



Můj názor na knihu

Tak jak už jsem zmiňoval, tak tento díl mě příliš nenadchl, a myslím, že s dalšími díly už to jiné nebude. Jak už jsem zmiňoval, tak v blízké době začnu číst "škola noci",od které očekávám víc, jelikož na tuto knihu slyším všude samou chválu.
18 dubna 2010




Žánr : Román - Fantasy - Horor

Informace o Knize
Autor L.J.Smith
Vydání 1 / 4
Ilustrace Nejsou
Počet Stran 248
Výška
Šířka
Hřbet Knihy
Nakladatelství Fragment
Rok Vydání 2009
Překladatel/ka Lucie Schürerová




Můj popis knihy

Hlavní postavy
  • Elena ( z počátku obyčejná holka )
  • Stefan ( Upír )
  • Daemon ( Stefanův zlý bratr )
Série
  1. Díl = Probuzení ( Zde uvedeno )
  2. Díl = Souboj ( Zde uvedeno )
  3. Díl = Zášt ( Zatím neuvedeno )
  4. Díl = Temné Shledání ( Zatím neuvedeno )
Na tuhle knihu jsem narazil čistě náhodou, když jsem klikal na netu a spatřil reklamu s tímto titulem.Přečetl jsem si krátkou recenzi a řekl jsem si, že si tuto knihu skusím přečíst proto, že knih s upíří tematikou v tomto blogu moc není.
První díl se mi zdál v celku dobrý, ale podle hodnocení ostatních, které znám, je to po třetím díle už nuda.Tak uvidím jak tento čtyřdílný fantasy román bude bavit mě.

Elena Gilbertová se vrací po dlouhé době z Francie do svého rodného města Fell´s Church kde se stává po krátké době opět královnou střední školy a každý kluk po ní touží, protože je tak andělsky krásná. Ale ona o ně nemá zájem.Po pravdě řečeno ona ještě nenašla pravou lásku, kterou se tak urputně snaží najít.Jak brzy zjišťuje, tak ani její přítomný kluk Matt není ten pravý.
Matt je velmi hodný a nikdy by na Elenu nevstahl ruku, ale ona cítí, že to, co je mezi nimi, je pouhé přátelství. Elena ještě netuší, že v nadcházejících týdnech se jí má život od základů změnit.
Stefan Salvatore se po mnoha letech opět vrací do Fell´s Church, kde věří, že zapadne mezi ostatní lidi a prožije si zde hezký "zbytek" života.Je rozhodnutý po zlé minulosti, kterou zatím neznáme, začít znova.Proto se hlásí na zdejší střední školu, kde se mu také má změnit nadcházející život.
Elena jde po dlouhé době opět do školy a má strach, jestli bude všechno jako dřív. Přece jenom uběhla nějáká doba...Elena ponořená do svých myšlenek si najednou všimla velikého havrana na větvi, jak ji pozoruje.Velkého ? Ne...Toto byl největší havran jakého v životě viděla a navíc měl takové zvláštní inteligentní oči. Eleně se nelíbilo, jakým způsobem jí ten pták sleduje a proto ho zahnala.
Později se ukázalo, že její starosti byli zbytečné. Přátelé i všichni ostatní jí opět přijaly do svych řad a ona se opět chytá titulu královny školy.Ale něco má být pro tento školní rok jinak...
Stefan byl nervozní...První den, a on příjde do školy pozdě, protože musí ještě lovit.Stefan si ulovil jedno menší zvíře a po té se vydal směrem do školy, kterým ho však překvapil velký černý havran. Stefanovi přišel zvláštní, ale nevyslal směrem k ptákovi síly, kterýma by mohl číst jeho myšlenky.Pták po malé chvilce odletěl.Přesto Stefanovi přišel havran podezřelý a proto se rozhodl, že jestli ho ještě někdy uvidí, vyšle k němu své síly, aby pro jistotu zjistil co je ten tvor zač.

Na škole je nový kluk. Ale to není všechno ! Tento Stefan Salvatore, jak si říká, je nadpřirozeně krásný a tajemný ! Neunikl mnoha pohledům dívek a neunikl ani pozornosti Eleny.
Když ho Elena poprvé spatřila, rozhodla se sním seznámit, protože se jí zdál sympatický a krásný. Stefan se jí ale vyhýbá a ona neví proč. Jak se jí může nějaký kluk vyhýbat ? Vždyť ona je krásná, přitažlivá a navíc to o sobě moc dobře ví.A proto se rozhodla, že tohoto neznámého, tajemného žáká zbalí.Je to pro ní velká výzva...Ale to se jí nedaří , protože Stefan jí stále ignoruje.Jediný, ským se trochu Stefan baví je Matt. Ale ani jemu neříká nic o svém soukromém životě.
Elena je zoufalá, a navíc zjišťuje, že je do Stefana zamilovaná. Kdyby neměla podporu svých přátel a dokonce i jejího bývalého kluka Matta,všechno ohledně Stefana by zřejmě vzdala. Ale takhle se "skoro" všechno brzo stane podle její touhy.
Elena i Stefan byli pozvání na večírek, kde se má prolomit ignorování Stefana vůči Eleně.
Elena je tak zoufalá po Stefanovi, že to přehání s pitím a vydává se s školní partou "pijáků" na hřbitov.Tady dělají rozruh a ničí památky mrtvých. Když se tak nějak všichni rozdělí a ona zůstane sama jen se spolužákem Tylerem, dostává skutečný strach.
Tyler využil chvíle, kdy je sám s půvabnou dámou a snažil se Elenu znásilnit...Dřív než se tak stalo se ale hned zaním objevuje Stefan, který mu pěstma vysvětlí, jak se má chovat k dámě. Kdyby ho Elena prosením nezastavila, snad by Tylera i zabil. Takhle se Tyler v bezvědomí váli o jeden náhrobek a Elena žáda vysvětlení od Stefana.Proč se jí tak vyhýbá? Proč jí zachránil, když jí tak nesnáší a ona se o to neprosila ? A tady Stefan prohrál nad svým sebeovládáním a začíná jí vášnivě líbat.
V ten moment je Elena totálně zmatena, ale na druhou stranu šťastná, a už se na nic neptá...
Když jí Stefan odváží autem domů, oba dva zjišťují, že před Eleniným domem stojí policie a velký chaos lidí. Brzy se dozvídají, že jednu holku z "pijácké" party u hřbitova něco napadlo a ona je nyní v šoku a neschopná rozumně mluvit...Co to jen mohlo být ?
Na druhý den se z toho všichni vyspí a věci ohledně hřbitovního incidentu utichají..Ale za rohem se nachází hned další potíže, které dají příběhu pravý smysl.
Je Helowín a podle toho se taky místní Střední škola zařídí. Je zařízen hrad hrůzy, ve kterém má každý žák odehrát svou strašidelnou roli, aby postrašily místní zájemce o tuto atrakci.
Přípravy vrcholí a Stefan je nečekaně převlečený za Upíra. Po pravdě řečeno se ani moc převlíkat nemusel.
Ještě před zahájením strašidelného hradu má Elena menší problém s jedním Profesorem, který odmítá hrát roli obětovaného člověka na obřadním stole.Stefan jí ale slíbí, že to zařídí a profesor je po jejich rozhovoru nečekaně oddaný své roli..Po té Stefan odchází neznámo kam. Ještě více se tomu diví Elenina kamarádka, která si to jde ověřit, protože se jí nezdá, že by byl profesor tak lehce přemluvitelný.
Přichází k obřádnímu stolu, kde leží profesor s falešnou krví na oblečení a má hrát roli mrtvého člověka. Když k němu dívenka příchází, tak s výkřikem zjistí pravdu.Profesor není mrtvý jen jako, ale doopravdy a navíc mu chybí velké množství krve. Není pochyb,Profesor byl zavražděn.
Kolem profesorova těla se nahrnuje houf studentů. Elena tomu nemůže věřit a místní student Tyler vše ještě komplikuje..Tvrdí, že za touto nechutnou vraždou stojí nový student Stefan Salvadore s argumenty : Útoky na žáky začali před dvěmi týdny, přesněji řečeno v dobu, kdy sem Stefan Salvadore bůh ví od kud přišel. Mimo to, kdo z vás o něm něco ví ? Nikdo... A kde je pan Stefan Salvadore teď ?
Tak takto podobné slova měli na všechny studenty šokující vliv..Na všechny až na Elenu, která tomu nevěří...Jak by mohl její miláček být vrahem ? Ne..To není možné a proto Matta pohledem prosí, aby šel Stefana varovat před hordou studentu, která ho bude pronásledovat za vraždu, kterou beztak nespáchal.
Matt váhá, ale když vidí Elenin pohled, a zrekapituluje si Stefanovo počínání na této škole, souhlasí. Už si také nemyslí, že Stefan je vrahem.
Matt nachází Stefana válícího se na zemi, před budovou školy na parkovišti.(Stefan má nedostatek krve, bez které nemá sílu)
Tam Stefanovi poví co se stalo, a že si teď všichni myslí, že to udělal on a že mu půjdou po krku. Stefan je zmatený a nešťastný...Jak si jen mohl myslet, že tady mezi lidi zapadne? Vždyť je to noční stvůra, která nemá právo na denní život a je odsouzená k věčné temnotě.
Stefan bere Mattovo varování na vědomí a utíka s poslednímy slovy : Rozluč se za mě s Elenou...
Druhý den se Elena marně snaží Stefana ve škole najít a proto se vydává do blízkého penzionu, ve kterém ví, že Stefan žije. Tam jí čeká šok. Elena zde nachází rozházené věci, jako by zde něco zápasilo a všude strašnou neplechu. Ale to není všechno...Uplně nahoře nachází Stefana, ale s krví kolem úst a s mnoha mrtvými krysami kolem nohou..Né, pomýšlí si...To není možné. S leknutím couvá k zábradlí, které je už ovšem moc staré a pod její váhou praská.Elena letí z vysokého patra dolů.Čeká jí jistá smrt, ale ta se nestane.Z ničeho nic, se ocitá v Stefanově náručí, která jí nadlicky zachránila před jistou srmtí.
Stefan se na ní dívá tak nešťastným pohledem plné lítosti a žalu. A tady Elena pochopila, že on nevraždil. Ona ho miluje a i přes to, co viděla a chce znát jeho celý příběh...Stefan už nedokáže dále nic tajit, a řekne jí všechno, co před ní tak neústupně tajil..Příběh minulosti právě začíná...
Tento Stefanův příběh je o jedné dívce, které se v dnešní době hrozně podobá Elena.Ale tento příběh je z minulosti.Přesněji řečeno z dob kvetoucí Italské renesance.
Tenkrát se Stefan zamiloval do dívky se jménem Kathrin. Tato dívka měla temné tajemství, které znal pouze on, ale po nějaké době i Stefanův bratr Daemon. A v tom byl ten problém. Tím tajemstvím totiž bylo, že Kathrin byla obyvatelkou noci - přesněji řečeno Upírkou. Kathren měla na ruce prsten, který ji částečně, ale dost dostatečně kryl před slunečním svitem. Kdyby tento prsten nenosila, na slunci by se z ní stala hromádka popelu.
Stefan Kathren vyjadří to , co kní cítí, a ona mu to opětuje.Řekne mu, že ho také miluje. Ale to není všechno. Miluje taky jeho bratra Daemona. Daemon a Stefan se vzájemně nenávidí. Zjištění, že je Katrhen miluje oba, je přivedlo do hádky.Kathren je ale uklidní se slovy, že tuto noc si jednoho z nich vybere.
Kathren je upírka, a její druh by musel být taky upír,protože upíři mají věčný život.A proto tuto noc zajde za Daemonem, aby ho proměnila v upíra a tím spolu mohli být na věky.Daemon je šťastný.Myslí si, že si ho Kathren vybrala jako svého druha.To se ale trochu spletl a druhý den je z toho patřičně v šoku.
Kathren druhý den přijde k oboum bratrům, aby jim oznámila, koho si vybrala. Přicházi k Stefanovi a daruje mu zvláštní prsten se slovy : Brzo ho budeš potřebovat. Stefan je velice šťastný..Kathren si vybrala jeho. Není divu, že je v šoku , když Kathren vytáhne ještě jeden prsten a ten daruje Daemonovi. Stefanovi i Daemonovi koluje v hlavě jediná myšlenka : To je absurdní. Po té se začnou bratři strašlivě hádat. Kathren to nechápe.Básní před nimi o tom, jak všichni tři budou žít na věky a ve společné lásce.
To ale Daemon a Stefan nemůžou ani slyšet. Ti dva se vzájemně nenávidí a nechtějí se dělit o jednu ženu.
Druhý den Stefan s Daemonem hledají Kathren. Ale marně.
Nacházejí jí až v tamní zahradě, ale už není živá. Jediné co po ní zbylo byl dopis, a hromádka popela. Proč to udělala ? Odpověď je v dopise, ve kterém stojí, že to byla chyba vybrat si je oba dva, a že je jí to líto a proto spáchala sebevraždu, tím, že si sundala prsten. Bylo to od ní trochu sobecké že? Chtít oba dva bratry...
Ale Daemon a Stefan si její úmrtí vzájemně vyčítají a proto se začíná odehrávat bitka na život a na smrt. Bitka skončí tím, že si oba dva bratři navzájem mečem propichují srde.
Celá rodina si myslí, že jsou oba dva mrtví, ale ne. O půlnoci se oba dva vyhrabávají ze svých hrobu, protože jed , který je přeměňuje v upíry už začíná působit.
Na to , aby se dali opět do bitky jsou ale oba slabí, a proto se jejich cesty zatím rozdělují s jednou vyjímkou. Po dobu, co se bratři neviděli, zhruba pětset let, se Daemon krmil krví lidí.Ale Stefan není barbar, a proto dal přednost krvi zvířecí. Ale lidská krev je mnohem výživnější a proto má v dnešní době Daemon mnohem větší sílu nez Stefan.
Elena přišla na strašlivou věc. Řekla Stefanovi, že Daemon je mezi nimi. Potkala ho už v nedávné minulosti, kdy se mu skoro podařilo Elenu políbit.
Stefan tomu nemohl uvěřit, a proto se vydal na tamní hřbitov , kde se mu Elenina teorie potvrdila. Jeho bratr Daemon zde opravdu byl. A chovával se před Stefanem díky svým mnohem silnější sil, než jsou Stefanovi. Daemon se zjevil Stefanovi na hřbitově v podobě velkého havrana.Po té se Daemon převtělil do své lidské podoby. Po té začala hádka směřující k bitce...Ale tentokrát Daemon Stefana bez problému zneškodnil se slovy : Nech Kathren být, nebo příjdeš o život... Daemon je mnohem silnější než Stefan, kvůli způsobu potravy. Porovnání sil mezi Daemonem a Stefanem je asi jako porovnání sil mezi Stefanem a obyčejným člověkem.
Kathren se druhý den snažila Stefana najít, ale marně. Tušila, že Daemon mohl Stefanovi ublížit a proto se vydala na tamní hřbitov kde začala volat Daemonovo jméno...
Opakuje se příběh minulosti ?



Můj názor na knihu

Ze začátku mě tato kniha přisla velmi podobná jako sága Twilight od S. Meyerové. Ale později je tento příběh z cela odlišný.
I přes kritiku mých známých se mě osobně tato kniha v celku líbila a určitě budu pokračovat v četbě nadcházejících dílů a v budoucnu se také více zaměřim na čtení těchto knih s tématikou upírů, jako je například Škola Noci...
15 dubna 2010
Již dlouhou dobu jsem čekal na nový vzhled tohoto blogu, a konečně jsem se dočkal! Ano...Je to tak, a samozřejmě to není moje práce a proto musím poděkovat Micro-Ice , za to, že si udělal čas a dal si stím tak velikou práci, takže starý vzhled na tomto blogu už neuvidíte. (obrázek)


S novým vzhledem brzy příjdou i další nové vylepšení, jako jsou : Rubrika - Autoři, nové ikony, popisy knih budou nahoře a v tabulkách ! Mimo to se budu snažit knihy psát přehledněji a písmo lépe formátovat, protože věřím, že číst ty moje hrubky a špatně naformátované písmo není příjemné... S pozdravem, autor blogu - cOm4x !
22 března 2010
Můj TIP !

Žánr : Fantasy ( Akční - Válečná )


Informace o knize naleznete dole !

Tak tato kniha od Christophera Rowleyho mě vážně dostala.
Ze začátku jsem si říkal, že to bude nějaká totalní nudná blbost už podle hlavního ob
rázku. Ale omyl !
Sice jsem se prvních pár stránek nudil, ale Bazil - Zlomený Palcát je jednou z nejlepších Fantasy knih kterou jsem kdy četl a to jsem teprve u prvního dílu!
Po pár desítek stránkách čtení jsem se musel zasmát, protože jsem si uvědomil, že hlavní postava Bazil, je tím malým prckem dole na obrázku.
A já si zpočátku mylňe myslel, že Bazilem je ten obr nad tím dráčkem,kterého jsem si z prvu ani nevšiml.


  1. díl = Bazil - Zlomený palcát (uvedeno)
  2. díl = Drakův meč ( Zatím neuvedeno)
  3. díl = Váleční Draci ( Zatím neuvedeno)
  4. díl = Bojový drak ( Zatím neuvedeno)
  5. díl = Drak na konci světa ( Zatím neuvedeno)
  6. díl = Draci z Argonathu ( Zatím neuvedeno)
Hlavní Postavy

  • Bazil ( Je drak , Později přezdíván "Zlomený Palcát" )
  • Relkin ( Dragonýr, byl mu přidělen už v mládí drak Bazil )
  • Lagdalen ( Z rodu Tarcho, má vznešenou rodinu )
  • Lessis z Valmes ( Mocná čarodějka)
  • Thrembode ( Mocný čaroděj na straně zla )
  • Besita ( Princezna , původně budoucí královna )
  • Temný Vládce ( Zlý, nechutný...To díky němu vznikl tento příběh...Temný vládce je kámen, který kdysi stvořili Mágové.)

Kapitola první začíná každoroční slavností města Marneri, při které se schází mocné čarodějky, aby obnovily kouzlo hradeb, střežící toto město.Díky kouzlům které čarodějky rok co rok obnovují, se do hradeb dostávají duchové : Osver, Yepero, Afo a Ilim a svou silou je chrání proti magii nepřítele.A právě v tento den velkých oslav má jedna novicka se jménem Lagdalen z rodu Tarcho velký pech.
Právě v hodinách ťechto hodů, má totiž za trest kydat hnůj v městských stájích.Důvod proč trčí ve stájích a nebaví se spolu s ostatními na slavnosti? Lagdalen je totiž mladá holka, která se zamilovala do mladého, krásného elfa se jménem Werri. Jenže s ním byla načapána ve skříni a to je přísně zakázáno. Lide a Elfové spolu nemohou žít, jelikož jejich potomci by byli Skřeti. Skřeti jsou tupá zvířata, která jsou rozena pro boj.
Lagdalen se to zdálo být strašně nefér...I přes to, že o ní elfí kluk Werri zjevně neměl zájem, jí se po ňem stýskalo.
" V Lagdalen Tarcho byly vkládány velké naděje, prohlásila lady Flavia, když udělovala trest "
A tak tu teď stojí ve stájích, a kydá pitomý hnůj ! A co hůř? Té nebohé holce se nešťastnou nehodou podaří shodit kolečka naložena plna hnojem..Toto už je na Lagdalen moc.S brekem se sesouvá k zemi , když v tom slyší škodoliby smích po levé ruce..Ten pobaveňe škodolibý smích patřil dragonýrovi se jménem Relkin.V té chvíli pocítila Lagdalen pocit silné nenávisti...Vystřelí po dragonýrovi kámen z praku, Relkin se mu vyhnul, ale po pár minutách se vrátí spolu se svým drakem Bazilem a Lagdalen vypomůže s hnojem, spolu s výmluvou, že si myslel že je to nějaký stájní kluk.
A to bylo tenkrát po prvé co se tyto dvě postavy setkaly...Od té doby tahala Lagdalen dragonýra Relkina z jednoho průseru za druhým.Jednoho dne Relkin za Magdalen přišel s prosbou, aby mu přinesla z jedné budovy falešný certifikát, jelikož originál Bazilovi chybí.Díky tohoto certifikátu by se Bazil mohl zůčastnit bojů v aréně.Jedná se o konkurz do legie. Relkin a Bazil chtějí do legie, protože jsou oba stvořeni pro boj.A tak jim na to Lagdalen kývla.
Bazila při zápase zraní neférově drak jménem Smilgax, při čemž Bazil příjde o konec svého ocasu.Tento ocas je pro boj velice postradatelný.Bojový drak bez něj nemůže sto bojovat.V konci ocasu totiž drží palcát.Bazil je tvrdohlavý...Relkin se snaží najít nějaký spůsob jak Bazovi pomoct, ale Bazil má poraženeckou náladu.Ale Relkin se dozvídá o jedné léčebné květině,po které by Bazilovi dorostl ocas.Problém je v tom, že na ní Relkin nemá.A tak mu nezbývá než krádež.Vydává se tedy do jedné zahrady, kde shání onu léčebnou rostlinu.Ale má smůlu..Při cestě na zpět je zadržen mocnou čarodějkou se jménem Lessis.
Lessis si vyslechne Relkinovův přiběh.Relkin má štěstí, že čarodějka je laskavá a chápavá.Dává Relkinovy květinu spolu s návodem na přípravu, se slovy : " Počítej s tím, že tvému drakovi to moc chutnat nebude " .
Nic méně Relkina nemá minout trest rákosky...Ale mine,díky jeho kamarádky Lagdalen která ho už po druhé dostane z maléru.Relkin je šťastný..
Ale čarodějka měla pravdu.Bazil dělal velké scény, než ten obsah, který mu bazil připravil , vypil.Nic méně po několika dnech Bazilovi opravdu ocas doroste.Bazil je šťasten.Sice nový ocas není hezký a vypadá divně,ale je rychlejší a silnější než ten původní !
Bazil a Relkin se spolu tedy dostávají do Legie, ale jejich a Lagdalenin osud se má ještě střetnout.
Lagdalen je odhalena.Někdo zjistil, že propašovala falešný certifikát určený Bazilu z Quosh.Za tento prohřešek je vyhozena a strácí nárok na titul Novicky. Lagdalen propadá pláči.Ale má štěstí...Při cestě domů potkává čarodějku Lessis, která jí nabízí místo její asistentky.Lagdalen a asistentka jedne z nejmocnějších čarodějek? Lagdalen tomu nemůže uvěřit, ale samozřejmě souhlasí...
Relkin a Bazil jsou zatím posláni s polu s oddílem 109 na určenou Missi...Ještě netuší co je čeká.
Princezna Besita byla unesena ! Unesl jí mocný čaroděj Thrembode, který jí má za úkol dovést Temnému Vládci.A tak začíná hon za Thrembodem s jediným cílem : Navrátit zpět princeznu...Proč ? Protože když nebude královnou ona, tak se králem stane její hloupý bratr...A to by byla katastrofa...Celé město by na to doplatilo.A to se nesmi stát ! A proto se Lessis spolu s Lagdalen vydávají po stopách Thremboda a jeho zajatkyně.
Thrembod si udělal na cestách k temnému vládci z Besity dvě věci : Za prvé otrokyni a za druhé milenku.Očaroval totiž Besitu kouzlem, díky kterého jej Besita velice miluje !Thrembod je chytrý, vypočítavý a má velké štěstí.Už ví, že po něm půjde mocná čarodějka Lessis...
Lessis spolu s Magdalen se tedy vydávají po stopách uprchlíka a jeho zajatkyně..Čeká je dobrodružna cesta, při které Lessis bude muset uspět.
Schyluje se k boji ! 109 oddíl je jedním ze tří oddílu na straně dobra..Na začátku své misse má na své straně hordu vojáku a tucet draků..Na straně zla v této bitce stojí tucet hnědých trollu,horda skřetů a kdo ví čeho všeho...Trollové jsou ale bojovníci, kterým se dokážou vyrovnat jen draci !První útok odrazily...Ale blíží se další. 109.oddíl s polu se zbytkem ostatních oddílu bojují proti velké přesile a vypadá to že budou pobyti do posledního muže ! Pak se stal ale zázrak...Někde daleko za kopcem se ozvaly trumpety ! Že by posily ? Na tom teď nezáleží ! "Zatrubte a vyrazíme do boje ! " Skřeti a spol jsou zmateni a dostávají strach.Teď když skoro rozdrtily nepřátele knim přicházejí posily ! Jak je to možné? Skřeti a spol se nic méně dávají na ústup.Toho zbytek 109. oddílu a spol využívají a skřety pobíjejí na jejich útěku.Vyhráli ! Je to k nevíře, ale skutečně vyhráli proti tak velké přesile ! Nic méně jejich vojsko je skoro rozdrceno..Zbyli jim jen čtyři schopni boje draci a hrstka bojovníku..Navíc po spojencích kteří je troubením zachránily nejsou žádné stopy..Jak je to možné?Kde se jejich armáda poděla?Na tyto otázky vojáci brzo dostávají odpověď.
To Lessis a Lagdalen troubily..Udělaly to pomocí kouzla a teď dohánějí 109. oddil a spol s novými rozkazy. 109.oddíl a spol jsou čarodějčinou jedinou naději na úspěch dopadení zlého čaroděje na cestě k temnému vládci. 109 oddíl a spol jsou totiž jedina armáda, která je na blízku.Široko daleko by jste žádnou jinou spojeneckou armádu nenašly.
109 oddíl a spol jsou z počátku Lessisinou návštěvou pocteni.Ovšem jejich nadšení netrvá dlouho.Podle nových rozkazů musi Lessis poslouchat a doprovázet jí v její missi za dopadením mocného čaroděje, který unesl princeznu Lessis.A tak se Lagdalen a dragonýr Relkin znovu setkávají...Čeká je ještě dlouhá cesta, na které si Relkin uvědomí, že Lagdalen miluje.Ale Lagdalen se zamilovala do generála 109 oddílu a navíc je pro ní Relkin moc mladý.Lessis štve celé vojsko na dalekou cestu.Na cestách za čarodějem je čekají v bojích ještě velké stráty.Vojáci se už domlouvají na spouře.Ale Lessis k nim příšti den promluví slovy, které z nich udělá věrné "vojsko" , které by jí následovalo až do pekel.Ale zlého čaroděje stále nemůžou dostat.Lessis to tedy zkusí ještě naposled !
Mimo toto se Bazil stratil od zbytku oddílu...Na svých tulkách potkává dračici, do které se zamiluje a se kterou se chce spářit.Ale dračice se mu vysměje.Bazil je válečný drak, nemá křídla jako jeho předchůdci a pro tuto dračici se nezdá dost vhodný..Přilétá další drak.Tento má křídla.Tento drak má v úmyslu spářit se s dračicí.Bazil ho vyzve na souboj.Bazil druhého draka zranil a tím vyhrál..Bylo to jasné.Druhý drak byl sice větší, tlustší a měl křídla,ale oheň takový draci už chrlit dlouho neumí, takže proti Bazilovi, ostřílenému boji,který sice neměl křidla neměl šanci.Drak ale neumře.Bazil ho nechtěl zabít.Ale zápas vyhrál,čímž si získal dračici a poté se úspěšně vrací ke zbytku svého oddílu.Drak, který podstoupil zranění od Bazila přežil, ale příště už bude vědět, že s válečným drakem si nemá začínat.
Thrembode s Besitou už jsou v sídle Temného vládce.A to je poslední válečný plán Lessis. S několika desítkama,né li jen s jednou desítkou vojáků se vydávají do sídla Temného vládce, kde jsou odhodláni Besitu získat zpět.Zbytek armády je již smířena se smrtí.Lessis se žene za Čarodějem neúprosně, stráty nestráty.Radši obětuje celé vojsko než aby město Marneri stratilo budouci královnu ! Jediné Eso které mají, je moment překvapení.Thembode nebude čekat, že by čarodějka byla až tak troufalá a pronásledovala ho až do sídla temného, které je ozbrojeno až po uši hordou vojáku.Všichni jsou ale pochytání s vyjímkou Lessis, Relkina a Lagdalen. Ti se teď schovávají v podzemních uličkách sídla temného vládce a čekají na svou chvíly.Paní Lessis je při cestách sídlem temného ale raněna a umírá..Jako zázrakem jí ale zachraňují krysi a jejich král kocour, který je Lessis ještě něco dlužen.Aby Lessis přežila, tak potřebuje pár magických věcí, pro které se ochotně Relkin vydává.Tyto věci najde v sídle temného vládce, ale lehké to nebude !
Drak Bazil je chycen a svázan do řetězu s polu s poslední dračicí která z jejich oddílu přežila.Ta později ale umírá v aréně pro zábavu temného...Bazil je odveden na rozhovor s temným.Když příjde k černému kamenu, zjistí že právě tímto kamenem je ten slavný zlý Temný Vládce...Jak může komunikovat ? Ovládl tři lidi, které zohavil a každého znich používa k jiným účelům.Jeden muž mu nahrazuje Ústa,jiný zase uší a žena mu nahrazuje sluch.Temný vládce Bazilovi nabízí místo mezi jeho vojáky.Bazil odmítá a neodpouští si par urážek na Temného.Temný vládce tedy rozhodl, že Bazil bude bojovat v koloseu pro zábavu jeho a zbytku "populace" tohoto sídla.
Drak Bazil dostal do kolosea stvůru,ktrá zabila jeho kamarádku z bývalého 109 oddílu.Bazil nemá svůj palcát, se kterým by stvůru snad mohl porazit a tak to zatím vypadá, že ho stvůra za nějakou dobu zabije.
Relkin pobíhal uličkama sidlem temného vládce a na jednom stojanu zahlédl Bazilův meč ! O něco dál si všiml, že jeho drak Bazil stále žije,ale že je vystaven smrtícímu nebezpečí v koloseu! Neváhal a Bazilův meč hodil do kolosea.Bazil byl šťastný,políbil svůj meč a jednim mocným máchnutím rozpůlil stvůru až do půlky pasu.
Relkin získal co potřeboval a vrací se k paní Lessis s užitečnými zprávami o čaroději , který unesl Besitu.Lessis přežila.Její kouzlo obětovalo krále myší..Kocour zemřel,splatil to,co Lessis dlužil.Lessis je teď silná, že už ani nepamatuje kdy byla v takové formě.Je hbitá jako kočka ! Spolu s krysí armádou se vydávají směrem ke koloseu.
Bazil dostává dalšího protivníka..Je jím nějaký mohutný drak bez křídel, který má v očich nenávist a chuť vraždit. Po několika minutách bazil osloví druheho draka v dračím jazyku : " Ty seš ten drak,se kterým jsem se setkal tenkrát v tom boji o dračici !" Drak se na chvíly zastavil a pravil : "A ty seš ten drak, se kterým jsem bojoval o dračici a prohrál jsem...Ty jsi Bazil z quosh"
A potom se oba draci dohodli, že už nebudou prolivat krev na sobě, ale že obrátí svůj hněv proti temnému vládci.
Posily dorazily...Lessis, Relkin, Lagdalen a armáda krys osvobozují zbytek mužů, kteří přežily a jsou schopní boje.Tato armáda, se dostává do kolosea, kde již dělají zkázu dva mocní draci.
Jsou jednotní..Teď mají šanci naposledy vydat odpor.Temný vládce začíná mít strach.(Všechno to sleduje z vysoké výšky, kde je zachycen na železných řetězech)
Lessis ví že Bazil toho udělal už dost, ale přesto ho posílá zničit temného vládce.Bazilovi je to potěšením.Vyšplhá se do výšky úrovně temného vládce.I přes to, že je raněn hordou šípu, které do něj střílí temné vojsko,je úspěšný.Přesekne řetězy které drží temného vládce ve vzduchu a ten v podobě kamene padá vstříc své srmti.Boje ustály..Je rozhodnuto.Zelený náchově drak který se osvědčil jako spojenec nachází Bazilovo nevládné tělo na zemi.Zvedne jej ze země a pokládá ho na zem mezi všechny ostatní. (Relkin,Lessis,Lagdalen a spol.)Relkinovy se po tvářích kouleli slzy.Jeho drak byl popálený,ohořely,celý od saze a krve a navíc prošpikován mnoha šípy.Lessis ověřila jeho životní funkce se slovy : " Ještě žije".Relkin tomu nemohl uvěřit ! Byl štestím bez sebe ! Bežel pro horkou vodu a nástroje, které jeho drakovi pomůžou...
Povedlo se..Temný vládce zemřel a drak žije.

____________________________________________________________________


Informace o knize

  • Autor : Christopher Rowley
  • Vydání : první z šesti
  • Ilustrace : Nejsou
  • Počet stran : 437
  • Výška :
  • Šířka :
  • Hřbet knihy :
  • Nakladatelství : Fantom Print
  • Rok Vydání : 2000
  • Doporučená cena : 199 Kč

Doporučení

Kniha je místy vtipná, plná podrobně popsaných bojů mezi lidmi,draky,skřety,Troly atd...Takže je plná ras.Kniha se dá doporučit snad jen čtenářum Fantasy - Akčně válečným žánrů, kterým se líbi příběhy na pokračování.Já osobně této knize dávám palec nahoru a těším se na další díly, které si nepochybně v blízké budoucnosti přečtu.

____________________________________________________________________